Gömöri fotóklub tagjai Benedek László klubelnök (Balogtamási), Boholy Zoltán (Rimaszombat), Csomós Árpád (Feled), Bial Péter (Ajnácskő/Kecskemét), Szőke Attila (Rimaszombat) két napot töltöttek Tarcalon.  Munkáikból már láthatott a tarcali lakosság jó néhányat a Magyar Kultúra Napján nyílt időszaki kiállításunkon. Volt közöttük természet fotó, portré, tájkép, életkép, makrofotók is.

2016 05 fototabor

Településünkre érkezve igyekeztem megmutatni szép helyeinket, nevezetes épületeinket, természeti szépségeinket, legújabb fejlesztéseinket, s természetesen hegyaljai pincéket. Ezután szinte csak az étkezések alkalmával láttam vendégeinket, hisz éjjel és nappal, hajnalban virradatkor folytonosan kattogtatták gépeiket. Időnként egy-egy felhő zavarta meg a munkát, de pár perc és már készültek is az újabb képek. Szorgos szűk két nap s a memóriakártyák valószínűleg megteltek a tarcali képekkel. Benedek László klubelnök azt ígérte őszre a most tavasszal készített fotókat egy nagyszabású kiállításon láthatja a lakosság.

Ez úton is szeretném megköszönni Szűcs Zoltán atyának, hogy vendégeink rendelkezésére bocsátotta  a Mária Zarándokházat. Remek, kényelmes szállásul szolgált. Köszönöm Berecz Stephanie-nak és férjének Zsoltnak, hogy megmutatták remek pincéjüket, megkóstoltatták a három boros borkóstolón mind a hét!  különleges ízharmóniákkal rendelkező boraikat. Mindeközben türelmesen válaszoltak a számtalan kérdésre. Végül, de nem utolsó sorban  köszönet illeti munkatársaimat, akik hétvégén is segítettek abban, hogy vendégeink jól érezzék magukat Tarcalon.

A képen egy jellegzetes pillanat a táborlakók munkájáról. Már nagyon várom az őszi tárlatot!