A Mallár Imre Szőlész-, Borász és Kertbarát Szakkör június 13-án megrendezett, borversenyt megelőző bormustráján Bócsi Lajos, Butta László, Éles István, Komáromi István, Marczinkó Ferenc és a Basilicus Szőlőbirtok borait kóstoltuk. A kizárólag építő szándékú összejövetelen tapasztaltak szerint egyhangúlag megállapítást nyert, hogy a forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező borok mellett nagy szükség van/lenne a termelői borok rendszeres értékelésére és a kölcsönös tapasztalatcserére is. Mindezek alapján Tarcal Hegyközség és Tarcal Község Önkormányzata támogatásával hagyományteremtő céllal helyi borversenyt szervezünk a 2016. év Tarcal bora cím elnyeréséért.

A verseny időpontja és helyszíne: 2016. július 15-én  9 órától  (Hatputtonyos Borfalu)

Kategóriák:
1. Termelői borok
2. Forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező borok

A versenyre a minták leadhatók 2016. július 6. és július 13. között munkanapokon 8 órától 16 óráig a  hegyközségi irodában.

Nevezni mintánként kettő palack (2×0,75 vagy 2×0,5 liter) borminta leadásával lehet, nevezési díj nincs. A palackon fel kell tüntetni a termelő nevét, a bor származási helyét, az évjáratot, a fajtát és az édességi kategóriát (száraz, félszáraz, félédes, édes).

A borverseny eredményhirdetésére és a díjak átadására július 29-én délután, a Tarcali Napok nyitó rendezvényén fog sor kerülni.

Várjuk jelentkezésüket!

Erdélyi István szakkörvezető