Születésnapi köszöntés

Butta László polgármester úr és Horváth Tünde intézményvezető asszony
90. születésnapja alkalmából köszöntötte Dózsa Sándornét, aki korát meghazudtolva vezeti a háztartást, magáról és fiáról is gondoskodva.
Boriska néninek, a község lakosainak nevében is, kívánunk még további jó egészséget és még további boldog esztendőket!

Tavaszi Kézműves Foglalkozás

Nagy érdeklődés kísérte pénteken a Nyitnikék Tavaszi Kézműves Foglalkozást, amelyen Czimbalmos Anikó segített a gyerekeknek, hogy a foglalkozás végére elkészülhessenek a tavasz első virágai.
Aki ezek után kedvet kapott a kézműves foglalkozás iránt, az kísérje figyelemmel facebook oldalunkat, ugyanis nem sokára kiírjuk az áprilisi foglalkozás időpontját is. 

NŐNAPI ÜNNEPSÉG

Az Önkormányzat és a 6 Puttonyos Borfalu Nőnap alkalmából közösen köszöntötte fel az önkormányzatnál és az önkormányzat által működtetett intézményekben dolgozó nőket. Butta László polgármester úr köszöntője és a virágátadás után a Tüneth együttes köszöntötte fel a hölgyeket egy zenés irodalmi válogatással. A jó hangulatú rendezvény egy finom vacsorával zárult, amelynek felszolgálásából nem csak polgármester úr, és jegyző úr vette ki a részét, hanem településünk képviselői is. 

Fotókiállítás a Borfalu Galériájában

Március 5-én nyílt meg Horváth Tünde és Révész Géza fotókiállítása Vándorutak címmel. A kiállítást Csutkai Csaba fotóművész nyitotta meg, méghozzá elég rendhagyó módon, ugyanis az alkotókat is bevonva, a megnyitó közönséget bevezetve a fotózás rejtelmeibe. Marján László citerajátéka tette még emlékezetesebbé a megnyitót.
A kiállítás április 5-ig tekinthető meg, hétköznap 8 és 16 óra között. 

Tavaszköszöntő Harlequin Bál

A Harlequin Tánc Sport Egyesület 2018-ban ünnepli megalakulásának 20 éves évfordulóját. Az egész éven át tartó ünnepségsorozat első állomásaként került sor március 3-án a III. Tavaszköszöntő Zenés Táncos Mulatságra a 6 Puttonyos Borfaluban.
Tóth Tamás a Harlequin Tánc Sport Egyesület vezetője megnyitó beszédében felidézte a megalakulás pillanatait, majd köszöntötte az alapításban tevékeny szerepet vállaló Molnár Magdolna nyugdíjas pedagógust és Majoros Bernadettet.
Ezután Polgármester Úr, Butta László köszöntette a 20 éve alakult Harlequint és a vendégeket, megnyitotta a rendezvényt majd átadta a szót Koncz Ferenc Úrnak, Szerencs város polgármesterének, aki szintén felköszöntötte a születésnapját ünneplő Tánc Sport Egyesületet és megnyitotta a Tavaszköszöntő Bált.
A rendezvény a tánccsoportok bemutatójával folytatódott, melynek során parkettára lépett a Sunflowers csoport, a Smiley’s csoport, és a Manó csoport. A tánccsoportok koreográfusának, Butta Dórának a munkáját Tóth Tamás egy virágcsokorral köszönte meg.
A tánccsoportok bemutatója után Török Dezső a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a jubileumát ünneplő Tánc Sport egyesületet, és a pezsgős megnyitó után kezdetét vette a hajnalig tartó táncmulatság. 

TÁJÉKOZTATÓ ZÖLDHULLADÉK SZÁLLÍTÁSRÓL

Értesítjük a lakosságot, hogy a BMH Nonprofit Kft.  tájékoztatása szerint az első  zöldhulladék szállítás ideje: 2018. március 12. A további szállítások ideje – fenti időponttól számítva – kéthetente történik.

A szolgáltató kizárólag a „zöldhulladék gyűjtőzsák” feliratú zsákokban lévő zöldhulladékot szállítja el.

                                                 Tarcal község Önkormányzata