A Tarcali Klapka György Általános Iskolában május 10-én egész napos programot szerveztünk a Madarak és fák napjához kapcsolódóan.
A Madártani Intézet munkatársai hazánk madárvilágáról tartottak előadást az 5-6.osztályosoknak. Ezzel párhuzamosan a 7-8. osztályosok társasjátékokat készítettek az alsóbb évfolyamosoknak.
Ezt követően valamennyi osztály madarakkal, fákkal kapcsolatos projektmunkákat, tablókat állítottak össze, melyekhez már korábban elkezdték a gyűjtőmunkát.
A nap további részében az alsó tagozatosok kirándulni mentek, a felső tagozatosoknak pedig akadályversenyen kellett számot adniuk eddigi tudásukról, tapasztalataikról. Énekesmadarakat kellett felismerniük képről, hangjukról. Különböző fákat, cserjéket kellett pároztatniuk termésükkel, majd megadott szempontok szerint csoportosítani. Nemzeti parkjaink logóit helyezték el Magyarország domborzati térképén. De sor került sok-sok keresztrejtvény, képrejtvény megoldására is. Délután virágokat, cserjéket, fákat ültettek a tanulószobás gyerekek az iskola kertjébe.
Azt tapasztaltuk, hogy nagyon sok mindent tudnak a gyerekek, de van még mit tanulni, vannak még pótolni való ismeretek.
Titkóné Takács Mónika a témához kapcsolódó két szép festményével ajándékozta meg iskolánk dolgozóit és tanulóit.
Ezen a napon a vetélkedők izgalma, az időjárás közelgő nyári hangulata, a játék öröme mindenkinek felejthetetlen élményeket nyújtott.