Erős kezdéssel indult idei évünk. Új csapat, új kihívás, új sikerélmény.

A klubtagok most is nyugdíjasok voltak, hiszen elsődleges célunk az idősebb korosztály megismertetése a számítógéppel, és az internet használatával. Ami komoly próbatételt jelentett számomra, hogy most négy „fiúval” szelídítettem az egeret és a billentyűzetet. A témát az Ő érdeklődésükhöz igazgattam, így picit talán könnyebben ment a koncentráció. Minden nap jól elfáradtunk, de közben szórakoztunk, nevettünk is.

Ma már mindannyian tudják, hogy az asztalon ikonok tanyáznak, ablakot meg lehet nyitni, köztük közlekedni, és tálcára helyezni. Kiderült, hogy férfiasan vadásznak szellemekre, de az óraközi szünetben mindenkire rá fér egy kis torna. Ügyesen keresnek és kezelnek információt, képet, videót, ki-ki hobbijának és érdeklődési körének megfelelően. Elboldogulnak az elektronikus levelezéssel akár egyetlen személynek, vagy egész csoportnak szól az üzenet. Kitartó gyakorlással pedig garantált a sikerélmény is. Köszönöm mindannyiuknak a bátor hozzáállást, és gratulálok a szép munkához!

A PC-Sarok természetesen továbbra is várja az érdeklődőket hétfőtől szombatig, 14:00-18:00 nyitva tartással, az általános iskola földszintjén. Újabb klubfoglalkozások folyamatosan indulnak, jelentkezők létszámától függően 3-4 fős csoportokban. Elsősorban az internet használatára, kapcsolattartásra koncentrálva kezdőknek, vagy ismereteiket frissíteni kívánóknak, egyeztetés szerint.

Nagyné Sárkány Mónika