Már a XXIII. Tarcali Napok első napja is nagyszerűen sikerült, erről mindenki meggyőződhetett, aki velünk együtt tapsolt a T.T. Dance táncosainak, majd együtt ünnepelt az idén 20 éves Harlequin Tánc Sport Egyesülettel. Őket követte Szirota Jennifer, aki a Csillag születikben tűnt fel, és nem véletlen hogy már sokan akkor felkapták a fejüket, hiszen mi tarcaliak is meggyőződhettünk arról, hogy milyen tehetséges és színpadra termett énekesnő,aki nem véletlenül lett az első nap fő előadója. Azonban nem múlhatott el a nap egy jó kis utcabál nélkül, amihez a zenét a Polip Music Band szolgáltatta.
Másnapra is maradt azonban nézni- és hallgatnivaló, azonban a délutáni zenés, szórakoztató műsorok előtt a település névadójának szobránál Guth Ferenc, a Tarcali települési Értéktár tagja emlékezett meg Tarcal vezérről. A tarcali Agóra Rendezvénytéren pedig tovább folytatódott az ünnepélyes pillanatok sora, ugyanis Butta László polgármester úr köszöntötte a Tarcali Napok közönségét, majd a Pro Urbe díjat adta át Lovász Lászlónak, a Tarcali Polgárőr Egyesület elnökének.
Aztán a sokak által várt Kaczor Feri műsorára táncolhatott az Agóra rendezvénytéren szép számmal megjelent közönség, hogy aztán kíváncsian figyelhessék Polyák Lilla és Gömöri András Máté zenés produkcióját, akik férjként és feleségként először nálunk álltak színpadra.
A debreceni Arany-Keresztes Lovagok Egyesülete elsőre ugyan kilóg a többi fellépő közül, de nem volt véletlen az ő szerepeltetésük, ugyanis mi szervezők szerettünk volna méltó módon megemlékezni a Mátyás király-emlékévről.
Nem okozott csalódást a Honeybeast együttes koncertje, akiket nagyon sokan vártak és akik miatt sokan jöttek a szomszédos településekről. Hogy aztán a jól ismert slágereket az énekesnővel együtt énekelhessék, és így részesei legyenek egy fantasztikusan jó koncertnek.
DJ Graffi Retro Party-ja pedig már csak hab volt a tortán, ugyanis a Honeybeast együttes koncertje után sokan maradtak táncolni a 80-as és 90-es évek slágereire.