A projekt megnevezése:
TARCAL KÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSE
Támogatás összege: 47.112.829 Ft
A projekt azonosító száma: 1775092892
A projekt kezdete: 2016.09.01.
A projekt befejezése: 2018.08.31.
 

A fejlesztés célja Tarcal község egyik településképileg meghatározó épületének megújítása, a település lakóinak életminőség javítása, a zarándokturizmus és a civil élet igényeinek kiszolgálása. A fejlesztés keretében a Zarándokház hőszigetelést kap, nyílászárói kicserélésre kerülnek, a tető felújítódik, valamint napelemek kerülnek a tetőre.

A fejlesztés célja Tarcal község településképileg meghatározó épületének megújítása, a település lakóinak életminőség javítása, közvetlenül a településen élő római és görög katolikus vallási közösség és a helyi identitás erősítése, közvetve pedig a teljes lakosság életszínvonalának minőségi javítása a gazdasági fellendülés által, amelyet a kulturális és turisztikai látogatószám növekedése okozna.
Cél az épületben a felújítást követően egy olyan szolgáltatást kialakítani, ami segíti a településre érkező vagy innen induló zarándok-turistákat. A túraútvonalakról tájékoztatások vehetők igénybe, a felszerelések itt tárolhatók, a túrázók számára pihenőhelyül szolgál.

Megvalósítási helyszín:
Tarcal, Fő út 89.