1. Tarcal Múzeum – Szakmák Múzeuma

2007 őszén avatták fel azt az épületegyüttest, mely a 6 Puttonyos Borfalu nevet kapta.
Ennek egyik tagja az a félpinceként elhelyezkedő borház, melyben helyet kapott a „Tarcali Múzeum”.
Itt rendezték be „Tarcal gazdasága és népélete” című állandó kiállítást, melyben megismerkedhet a látogató a szőlő növény útjával az ültetéstől a növényápoláson és védelmen át a szüretig, majd pedig bemutatjuk a bor útját a hordóba, illetve a palackba kerülésig. Mindezt számtalan néprajzi tárggyal, munkaeszközzel, életképekkel illusztrálva. Ebben a kiállításban szintén szerepet kapott az emberek munkáját, mindennapi tevékenységét kiszolgáló kisipar. Megismerhetjük a kádár szakma legfontosabb munkaeszközeit éppúgy, mint pl. a kovács mesterét. Egy újabb kiállítást 2008 áprilisában nyílt abban a boldog reményben, hogy talán már végleges helyet kap a „Tarcali Múzeum” a település életében.
2018-ra az épület belseje nagyon rossz állapotba került ezért a kiállítást be kellett zárni. 2019-ben megkezdődött a belső vakolatcsere és szigetelés ami 2020 tavaszára teljesen elkészült.
A múzeum tematikáját megtartva, több szakmát bemutatva, megújulva, megszépülve, és interaktív lehetőséggel gazdagodva nyitotta meg kapuit érdeklődő közönség előtt 2020.09.10.-én

Belépő ingyenes!

Bejelentkezés: Györgyné Újvári Máriánál 06-30-6261-977-es telefonszámon munkaidőben illetve a tarcaliborfalu@gmail.com emailben.