Községi Könyvtár, e-Magyarország Pont
Tarcal, Árpád út 1. fszt. 1.

Györgyné Újvári Mária
művelődésszervező
Mobil: 06-30/626-1977
E-mail: tarcaliborfalu(kukac)gmail.com

6 Puttonyos Borfalu
Kiállítások, rendezvények, programok

Györgyné Újvári Mária művelődésszervező
Mobil: 06-30/626-1977
E-mail: tarcaliborfalu(kukac)gmail.com

 

Tarcal, Rákóczi út 4.
Elérhetőségek:
Györgyné Újvári Mária intézményvezető 06-30/626-1977
Iroda: 06-47/580-008, 06-20/218-33-08

borfaluA “6 puttonyos Borfalu” öt épületből álló komplexum, mely turisztikai, borturisztikai és közművelődési feladatellátás helyszíne.
Az Információs Ponton a település teljes szálláskínálatát felölelő kedvezményes csomagajánlatainkban, négycsillagos wellness és kastélyszállók, panziók, motelek, vendégházak, falusi szálláshelyek közül választhatják ki az ideális szálláshelyet.
Az impozáns Konferencia Központ többfunkciós rendezvényhelyszín. Az igénybe vevők rendelkezésére áll egy 40 fős, egy 80 fős vagy egy 120 fős konferencia terem, különteremmel, tárgyalóval. Itt kapott helyet a 80 fő befogadására alkalmas Borlovagterem és a Tassonyi Látványpince, ami a rendezvényi vendéglátás ideális helyszíne. Tálalókonyha jelenleg 60 fő vendég étkeztetésére szolgáló edényzettel felszerelt.
A Szakmai Szervezetek háza jelenleg irodaház ként működik. Az Agrárkamara Térségi Tanácsadó irodája, a falugazdász, valamint a közművelődési feladatellátás szervezőirodájának ad helyet.

A Tarcal Galéria időszaki kiállítóterem -képzőművészeti, fotó, népművészeti stb. – tárlatoknak ad helyet.

A Pihenő Park szomszédságában a Kemencés ház a szabadtéri rendezvények vendéglátó háza, külső boglyakemencével, szabad tűzhellyel, szalonnasütő és bográcsozó helyekkel.

A Tarcal Múzeumban – “Tarcal népélete és gazdasága” helytörténeti, állandó kiállítás látható. Itt bemutatásra kerülnek a szőlőművelés, a szüret, borkészítés és tárolás hagyományos eszközei. A Tarcalon tevékenykedett számtalan kisiparos műhelyei közül három szakma eszközállományát vehetjük szemügyre: asztalos, kádár és kovács-műhelyek. 2006-ban a rangos Tokaj-Hegyaljai Borverseny itt került megrendezésre. A benevezett borok egy-egy példányát is megtekintheti a látogató.

A 6 Puttonyos Borfalu ideális helyszíne szakmai konferenciák, céges rendezvények, tréningek, borbemutatók, borkóstolók, borvacsorák, családi rendezvények- esküvő, születésnap, kerti-parti stb.- lebonyolításra egyaránt.