Kedves Tarcaliak!

Élve a Kormányzat által biztosított felhatalmazással, a Húsvéti Ünnepekre vonatkozóan – egészségünk megóvása érdekében – a következő korlátozások bevezetéséről tájékoztatom Önöket, illetve az alábbi magatartási szabályok betartására hívom fel mindenki figyelmét!

A nem tarcali lakosok

    • az Áldó Krisztus szobrot,
    • a szoborhoz vezető zarándok és panoráma sétányt,
    • a Bányatavat, valamint
    • a Terézia Kápolnát

2020. április 11-től 2020. április 13-án Húsvéthétfő 24.00 óráig nem látogathatják.

A tilalom a tarcali lakosokra nem vonatkozik, ők a fenti helyeket továbbra is korlátozásmentesen látogathatják, természetesen figyelemmel a 2 méteres távolságtartásra.

A kijárási korlátozás szabályai szerint a közös háztartásban élők kivételével mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, ezért tilos a közterületeinken történő gyülekezés, az utcáinkon a csoportosulás.

A hatályos kormányrendelet értelmében az üzletek korlátozottan tartanak nyitva. Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár és az üzemanyag-töltőállomás kivételével 15 óra után másnap reggel 06 óráig csak az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak, tehát délután három után a dohányboltok is zárva tartanak.

Az idei húsvét más lesz, mint azt eddig megszoktuk, hiszen a járvány átalakította életünket. Ezért arra kérem a családokat, hogy ne keljenek útra rokonlátogatásra és az idén ne fogadjanak vendégeket! A kapcsolattartásra használják a digitális technikát, a videóhívást, a telefont, a közösségi médiát, mert ezek biztonságos eszközök a fertőzés elkerülésére. Külön hívom fel a figyelmet az idős emberek védelmére, hiszen ők vannak legjobban kitéve a betegség súlyos következményeinek.
Kérem településünk lakóit a kijárási korlátozás szabályainak szigorú betartására, tájékoztassák nem tarcali rokonaikat, ismerőseiket idegenforgalmi látványosságaink látogatásának tilalmáról!

Ez utóbbi tilalom betartását a rendőrség, polgárőrség a Húsvét ideje alatt fokozottan ellenőrizni fogja.

Megértésükben és türelmükben bízva,

Kívánok mindannyiuknak Áldott Húsvéti Ünnepeket!

Butta László

Polgármester