Ünnepeljük együtt a Slow Food által indított
Terra Madre (Földanya) napját!
December 11–én 17 órakor
kerül sor az első tarcali Terra Madre találkozóra a Hatputtonyos Borfaluban!
Szeretettel várunk mindenkit, aki szokott kenyeret sütni, és azokat is, akik szeretnének sütni! Batyus találkozó lesz, közös asztalt terítünk a résztvevők által hozott saját készítésű kenyerekből, száraz kenyérből készült-, és saját vagy helyi zöldségből, gyümölcsből, alapanyagból készült ételekkel. A Borfalu konyhájában is sül majd valami finomság! |
A több mint negyedszázados nemzetközi Slow Food (szó szerint lassú étel, a gyorséttermi ellentéteként jött létre) mozgalom célja az élővilág sokféleségének megőrzése, ízlelés fejlesztés, termelő-vásárló közötti kapcsolatépítés és tájékoztatás. Az étellel kapcsolatos hagyományok, helyi termékek védelme fontos a Slow Food számára. |
Osszuk meg tudásunkat, tapasztalatainkat, receptjeinket, kóstoljuk meg egymás kedvenc, jól bevált, legendás, egészséges ételeit, beszélgessünk arról, mit tehetünk azért, hogy a mindennapi táplálékunk még jobb legyen. Szeretettel várunk mindenkit – nőket, férfiakat, kicsit-nagyot, fiatalt-időset! A belépés ingyenes |
Információ a rendezvényről a 6 Puttonyos Borfaluban, illetve telefonon: 580-008, 06-20-218-3308.
Szervező: Bartha Gabó