2O16. november 26.-án megtartottuk a Szépkorúak ünneplését a Klapka György Általános Iskola tornatermében.

Lakásán köszöntöttük Butta László polgármester úrral Tarcal legszebb korú hölgyét Bóna Istvánnét, Keresztúri utcai lakost és adtuk át részére az Önkormányzat ajándékait.

Az ünnepségen pedig a jelenlévők közül a legszebb korú hölgy Varga Gyuláné Mikszáth utcai lakos, az urak közül Szegedi Sándor Fő utcai lakos, mint Tarcal legszebb korú ura lett külön köszöntve Butta László polgármester úr által és adtuk át részükre is az Önkormányzat ajándékait. Köszöntötte polgármester úr továbbá az 50. házassági évfordulójuk alkalmából Lenkovics Endrét és feleségét Magdika nénit és Ráczkövi Pétert és feleségét Erzsike nénit. Ők is szép ajándékot és emléklapot vettek át. Ezúton is kívánunk mindannyiuknak erőt, egészséget és hosszú boldog életet.

A 486 meghívott közül 148 fő idős tarcali lakos fogadta el a meghívást rendezvényünkre.

Butta László polgármester úr köszöntötte a településünk minden szépkorú lakosát, hisz a jelenlévőkön kívül a helyi Tv műsor nézői is velünk voltak. Majd Török Dezső úr a B.A.Z. Megyei Közgyűlés elnöke is méltatta a szépkorúakat köszöntő beszédében.

A műsort a Harlequin Táncsport Egyesület táncosai kezdték, kicsik és nagyok mutatták meg csodálatos tehetségüket és fergeteges táncaikat. Majd Takács Józsefné Marika néni mondta el a Vöröskereszt Versíró Pályázatára írt és I. helyezést elért versét. Ezután vetítés következett az elmúlt évek idősek napi képeiből, melyet Drozda Aranka művelődésszervező kommentált és szép verssel köszöntötte Ő is a Szépkorúakat. A sztárvendégek a Sramlikings volt. Edó és Péter fergeteges hangulatot kiváltó kissé pikáns szövegű dalaikkal és a sramli zenével tette színesebbé és felejthetetlenné a délutánt. Többen jókedvükben táncra is perdültek és együtt énekeltek.

A közönség nagyon hálás volt és tapssal jutalmazta a fellépőket.

A vacsora előtt Butta László polgármester úr köszöntötte a közelmúltban volt Szociális Munka Napja alkalmából az Idősek Klubja dolgozóit, amely nagyon jól esett mindnyájunknak. Hiszen maximálisan igyekszünk helytállni és foglalkozni a gondozottjainkkal, a betegekkel, rászorultakkal, elesettekkel és a perifériára kerültekkel is.

A vacsora előtt a pohárköszöntőt Negrutz Ágoston Elnöki Főtanácsos úr mondta, aki szintén szép szavakkal méltatta az időseket.

Az ízletes vacsora elfogyasztása után jó hangulatot teremtett Ringer István, aki tárogatón játszott csodálatos zenéjével közös éneklésre és táncra invitálta a jelenlévőket. A bő egyórás örömzenélés és éneklés után vidám szívvel, lélekkel távozott mindenki az otthonába, az önkormányzat által biztosított járművekkel.

Szász Béláné
klubvezető