Ünnepeljük együtt a Slow Food által indított
Terra Madre (Földanya) napját!

December 11én 17 órakor

 kerül sor az első tarcali Terra Madre találkozóra a Hatputtonyos Borfaluban!

Szeretettel várunk mindenkit, aki szokott kenyeret sütni, és azokat is, akik szeretnének sütni!
Batyus találkozó lesz, közös asztalt terítünk a résztvevők által hozott saját készítésű kenyerekből, száraz kenyérből készült-, és saját vagy helyi zöldségből, gyümölcsből, alapanyagból készült ételekkel.
A Borfalu konyhájában is sül majd valami finomság!

 

A több mint negyedszázados nemzetközi Slow Food (szó szerint lassú étel, a gyorséttermi ellentéteként jött létre) mozgalom célja az élővilág sokféleségének megőrzése, ízlelés fejlesztés, termelő-vásárló közötti kapcsolatépítés és tájékoztatás.
Az étellel kapcsolatos hagyományok, helyi termékek védelme fontos a Slow Food számára.

 

Osszuk meg tudásunkat, tapasztalatainkat, receptjeinket, kóstoljuk meg egymás kedvenc, jól bevált, legendás, egészséges ételeit, beszélgessünk arról, mit tehetünk azért, hogy a mindennapi táplálékunk még jobb legyen.
Szeretettel várunk mindenkit – nőket, férfiakat, kicsit-nagyot, fiatalt-időset!

A belépés ingyenes

Információ a rendezvényről a 6 Puttonyos Borfaluban, illetve telefonon: 580-008, 06-20-218-3308.

Szervező: Bartha Gabó