plebaniaNagy örömmel adok hírt a zarándokház építéséről. 2014. szeptember 8-án kezdődött az érdemi kivitelezés.
Az eredeti határidőt (2014. november 30.) a kivitelező a legnagyobb sajnálatomra nem tudta tartani, azonban a munkák jelen állása, illetve intenzitása jó reménységgel tölt el, így bízok abban, hogy februárban megtörténik a műszaki átadás.
Folyik a festés a burkolás,  a belső nyílászárok elhelyezése. Hamarosan befejeződik a víz és a gáz bekötés, valamint szennyvízrendszerre történő rácsatlakozás is. Amikor az építési munkák befejeződnek természetesen a berendezés nagy és örömteli feladata fog ránk várni.
A ház maximálisan 30 fő elszállásolására lesz alkalmas. Fontos megemlítenem, hogy mozgáskorlátozottak számára is megközelíthető és használható lesz az épület. Ezen túl természetesen különböző rendezvények megtartására is alkalmas lesz a benne kialakításra kerülő közösségi térnek köszönhetően.
Természetesen bárki igénybe veheti. Elsősorban a Tarcalon élőknek épül ez a közösségi ház, de máshonnan érkezőknek is szívesen nyújtunk benne szállás- és programlehetőséget. Nagy örömmel tölt el, hogy már most többen megkerestek a községből jelezve, hogy az év során egy-egy családi ünnep, osztálytalálkozó idejére szívesen vennék igénybe a házat.
Az elmúlt esztendő során a plébánia facebbok felületén megjelent egy kérés, kérdés, mi legyen a zarándokház neve. Már eddig több ötlet érkezett, de továbbra is kérem azok segítségét, akik szívesen adnak ötletet a ház nevével kapcsolatban.

Szűcs Zoltán
plébános